Autoverzekering afsluiten

Als u een all risk autoverzekering wilt afsluiten zijn er een aantal zaken waar de verzekeraar in kwestie naar zal kijken. U moet niet denken dat u bij een verzekering niet kan worden afgekeurd, want ook bij een verzekering worden er regelmatig mensen geweigerd.

In eerste instantie zal een verzekeraar kijken naar uw verleden. Als blijkt uit uw verleden dat u de ene na de andere schade heeft gemaakt en daarom nu aanklopt bij een nieuwe verzekeraar zult u hoogstwaarschijnlijk worden geweigerd. Een verzekeraar zal dit soort problemen altijd willen voorkomen, want uiteindelijk kost iemand die alleen maar schades maakt de verzekeraar een hoop geld.

Voorwaarden verzekering

Een combinatie van uw leeftijd en de auto die u wilt verzekeren kunnen van belang zijn om u toe te laten of te weigeren voor de verzekering. Als u net uw rijbewijs heeft en u wilt vervolgens een zeer snelle sportwagen verzekeren, dan zal de verzekeraar hier toch al wat onraad ruiken, aangezien ze het idee zullen hebben dat hier ongelukken van komen.

Ook als u in het verleden problemen heeft gehad met verzekeraars over het betalen van premie zal een verzekeraar dit zeker meenemen in haar oordeel om u toe te laten tot de verzekering. Verzekeraars zullen dit soort dingen altijd uitzoeken, omdat ze willen weten wie u bent en waarom u een autoverzekering bij hun wilt afsluiten.

Wilt u een all risk verzekering afsluiten, dan kan ook het hebben van een strafblad nog roet in het eten gooien. Het hangt er volledig vanaf hoe u er aan komt natuurlijk, maar als het de verzekeraar niet aanstaat kan uw aanvraag geweigerd worden.

Vorig artikel:

Volgend artikel: