Diefstal auto

Het is nooit leuk, maar toch overkomt het veel mensen dat hun auto gestolen wordt. Mocht dit u overkomen, dan is het zaak een aantal dingen te regelen. Allereerst is het van belang dat u de politie inlicht over het feit dat uw auto is gestolen. Door aangifte te doen zorgt u ervoor dat u vanaf dat moment geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Het is belangrijk om bij het doen van de aangifte bij de politie wel even uw kentekenbewijs mee te nemen. Hierdoor kan namelijk direct de aantekening worden gemaakt dat uw auto is gestolen. Deze aantekening zal worden gemaakt bij het RDW.

Stel uw verzekeraar op de hoogte

Naast dat u natuurlijk de politie op de hoogte brengt van de diefstal van uw auto is het ook belangrijk contact op te nemen met uw verzekeraar. Dit zou u ten alle tijden moeten doen, want vervolgens kan namelijk de verzekeraar uw kenteken schorsen. Hierdoor zorgt u er dus voor dat u geen premie blijft betalen voor de autoverzekering, want dat heeft immers geen enkele zin als uw auto is gestolen.

Dekking diefstal

Niet elke dekking zal diefstal vergoeden. Heeft u alleen een WA verzekering, dan wordt diefstal namelijk niet vergoed. Bij een all risk verzekering zal diefstal altijd worden vergoed en dat geldt ook voor een WA beperkt casco verzekering. Maar u neemt dus ten alle tijden contact op met uw verzekeraar, ook als u slechts een WA verzekering heeft, want het schorsen van uw kenteken is in dit geval ook erg belangrijk.

Vorig artikel:

Volgend artikel: