Eigen risico

U hoeft bij een all risk verzekering niet per se te kiezen voor een eigen risico bij uw verzekering, maar het kan wel positieve gevolgen hebben voor de hoogte van de premie. Weet echter wel waar u aan begint als u voor eigen risico kiest.

Wat is eigen risico?

Het eigen risico wilt zeggen dat u zelf ook mee betaald aan een schade die u bij uw verzekeraar claimt. Hoe hoog dit bedrag is kan verschillen, maar meestal begint het bij 150 euro. Ook zou dit 350 euro kunnen zijn. U kunt bij het aanvragen van uw all risk verzekering verkiezen het eigen risico uit te zetten of juist zelf te verhogen. In de volgende paragraaf zullen we kort uitleggen wat van beide keuzes het gevolg is.

Keuze eigen risico

Zoals gezegd kunt u vaak zelf uw eigen risico kiezen. U kunt deze niet meenemen in de autoverzekering of juist wel. Welke keuze u maakt is terug te zien in de premie. Als u namelijk aan uw verzekeraar laat weten zelf een eigen risico te nemen kunnen zij u vervolgens een lagere premie aanbieden, omdat u dus aangeeft bij het claimen van een schade een deel hiervan zelf te betalen. Kiest u voor een eigen risico van 150 euro en u heeft bijvoorbeeld schade voor 400 euro, dan kost het de verzekeraar dus maar 250 euro. Dit vertaalt zich terug in een lagere premie. Alhoewel het u misschien in eerste instantie wat onlogisch in de oren klinkt kan een eigen risico dus wel degelijk een goede keuze zijn.

Vorig artikel:

Volgend artikel: