Inzittenden

U heeft ook de optie om naast uw all risk verzekering een verzekering af te sluiten die ‘schade’ aan uw inzittenden dekt. Op deze manier zijn ook die mensen die bij u in de auto zitten verzekerd tegen eventueel letsel.

All risk verzekering aanvullend verzekeren

Het is geen overbodige luxe om ook uw passagiers te verzekeren met een dergelijk schadeinzittendenverzekering. Om schade te verhalen bij de verzekeringsmaatschappij moet de schade echter wel altijd aantoonbaar worden gemaakt. Kunt u de schade niet aantoonbaar maken? Helaas, maar dan zal de verzekeraar ook niks uitkeren.

De verzekeraar keert overigens (bij het aantoonbaar maken) wel voor een heleboel zaken uit. Als uw passagier door een ongeval bijvoorbeeld tijdelijk niet meer kan werken kan dit worden vergoedt. Zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen. Eigenlijk alles wat beschadigd kan raken daar kan voor worden vergoedt.

U kunt overigens niet uw autoverzekering bij de ene partij afsluiten en vervolgens een schadeinzittendenverzekering bij een andere partij. Als u een schadeinzittendenverzekering wilt afsluiten zult u dit moeten doen bij dezelfde verzekeraar als van uw autoverzekering.

Vorig artikel:

Volgend artikel: