Jongeren autoverzekering

Heeft u onlangs uw rijbewijs gehaald, nog geen of zeer weinig rijervaring en bent u nog onder de 24 jaar oud? Dan zult u meer premie moeten betalen voor een autoverzekering dan iemand die al ouder dan 24 jaar is en meer rijervaring heeft. De reden dat u meer premie moet betalen is omdat u valt in de zogenaamde ‘risico categorie’.

In het verleden is namelijk gebleken dat mensen die in deze categorie vallen zorgen voor de meeste schades. Logisch, want voor deze groep mensen is alles nieuw en zij moeten nog ervaring opdoen. De premie is dan ook een stuk hoger. Dit kan wel tot meer dan 2 keer zoveel zijn dan iemand die niet in de risico groep valt.

Zijn de kosten van de premie voor een jongeren autoverzekering te verlagen?

Wat u eigenlijk zo moeten doen als u in de risico groep valt is iemand anders de auto voor u laten verzekeren. Bijvoorbeeld uw vader, moeder, broer of zus. Het kan ook een kennis zijn. U betaalt dan gewoon de premie aan deze persoon en die draagt het af aan de verzekeringsmaatschappij.

Het kan op deze manier echt een heleboel geld schelen. Als diegene op wiens naam u uw auto hebt verzekerd zelf ook een auto en een daarbij horende autoverzekering heeft en u mocht schade rijden, dan kan dit wel ten koste gaan van de no-claim die deze persoon in het verleden heeft opgebouwd. Het is dus een beetje puzzelen en nadenken over hoe u dit het beste kunt aanpakken, maar de premie voor jongeren is zo ongelooflijk duur dat ze u eigenlijk geen andere keuze geven dan om het via een omweg te doen. Het is voor jongeren vaak niet noodzakelijk om te kiezen voor een all risk autoverzekering, omdat zij vaak toch een wat oudere auto zullen kopen. Door te kiezen voor een lagere dekking zal daar ook een lage premie mee gemoeid worden wat financieel gezien dus beter is.

Vorig artikel:

Volgend artikel: