Kenteken schorsen

Het schorsen van uw kenteken wilt niet anders zeggen dan dat u ervoor zorgt dat uw autoverzekering voor een door u zelf aangegeven tijdvak wordt stopgezet. En voor een stopgezette autoverzekering hoeft u geen premie te betalen en dus kunt u hierdoor flink wat geld besparen, afhankelijk natuurlijk van het tijdvak waarvoor u kiest de autoverzekering stop te zetten. Wat u wel moet weten is dat het maximale tijdvak niet langer mag zijn dan een jaar. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn indien u de autoverzekering voor een langere tijd wilt stopzetten, want het tijdvak is hierna nog te verlengen.

De autoverzekering stopzetten kan bij zowel een all risk verzekering, een WA beperkt casco verzekering en een WA verzekering, dus de dekking heeft er verder niets mee te maken.

Voorwaarden schorsen kenteken

Om de schorsing van uw kenteken rond te krijgen is het wel van belang dat de auto die dus vanaf dat moment onverzekerd zal zijn weg is van de openbare weg. Ook al rijdt u namelijk niet met de auto, als deze toch op de openbare weg staat (ook al is het geparkeerd) moet deze verzekerd zijn. Een onverzekerde auto mag dus niet op de openbare weg staan, dus daar dient u absoluut rekening mee te houden als u van plan bent uw kenteken te gaan schorsen. Geeft u hier geen gehoor aan, dan is dat een misdrijf, ondanks het feit dat u dus niet eens rijdt met de auto.

Vorig artikel:

Volgend artikel: