Nieuwwaarderegeling

De nieuwwaarderegeling is een regeling die bij sommige verzekeraars standaard bij de all risk verzekering is inbegrepen. Kort gezegd houdt deze regeling in dat u in het geval van een total loss schade van uw auto genoeg geld terug krijgt van de verzekering om een auto te kopen welke te vergelijken is met de auto die u had.

Vergoeding nieuwwaarde auto voor bepaalde periode

Als een verzekeraar u de mogelijkheid biedt tot een nieuwwaarderegeling spreekt u van tevoren met uw verzekeraar af om welke periode dit dan gaat. De meeste verzekeraars die de nieuwwaarderegeling mogelijk maken hanteren een periode van 3 jaar of korter. Als dus binnen de periode die is afgesproken uw auto total loss raakt zal de verzekering u de nieuwwaarde van de auto uitkeren.

Een verzekeraar zal uitkeren op het moment dat de kosten om uw auto te repareren hoger uitvallen dan de dagwaarde van uw auto.

Het kan zeker nuttig zijn voor de nieuwwaarderegeling te kiezen indien deze u wordt aangeboden. Hierbij is het ook belangrijk dat u kijkt naar uw auto en wat deze waard is. Het grote nadeel van de nieuwwaarderegeling is dat deze dus maar voor een bepaalde tijd geldig is. Veel verzekeraars bieden deze regeling zelfs maar aan voor een periode van een jaar. Wij vinden dit persoonlijk wat aan de korte kant.

Vorig artikel:

Volgend artikel: