No-claim beschermer

Ondanks dat niet alle verzekeraars deze zullen aanbieden is de no-claim beschermer iets wat u zou kunnen overwegen bij het afsluiten van uw autoverzekering. Het doel van de no-claim beschermer is uiteraard wel duidelijk, want de no-claim korting die u in de loop van de tijd opgebouwd heeft kan hiermee dus beschermd worden op het moment dat er van uw kant toch een claim voor schade wordt ingediend bij uw verzekeraar. Het belang van een no-claim beschermer wordt uiteraard alleen maar groter naarmate u ook meer no-claim korting heeft om te verliezen op het moment dat u een schadeclaim indient.

Werking van no-claim beschermer

Heeft u een no-claim beschermer, dan zal deze in werking treden op het moment dat er van uw kant een schadeclaim komt. De no-claim korting wordt op dat moment door de no-claim beschermer beschermt en een terugval op de bonus/malus ladder wordt dus op dat moment voorkomen. U zult dus niet ineens meer premie moeten gaan betalen, waar dit zonder no-claim beschermer en met opgebouwde no-claim korting zonder meer het geval zou wezen.

Korting in verhouding tot schadevrije jaren

De no-claim korting staat uiteraard in verhouding tot opgebouwde schadevrije jaren. Let op dat laatst genoemde niet wordt gedekt door de no-claim beschermer en dat u hoogstwaarschijnlijk wel uw schadevrije jaren kwijt bent. Voor zekerheid informeert u dit het beste even bij uw verzekeraar, maar een no-claim beschermer zal doorgaans enkel gelden voor de no-claim korting en dus niet voor de schadevrije jaren.

Vorig artikel:

Volgend artikel: