No-claim

No-claim betekent dat u wordt beloond voor het niet melden van schade. Door no-claim op te bouwen kunt u geld besparen op uw premie voor de autoverzekering door het verkrijgen van korting. Als iemand schade maakt aan uw voertuig en het gaat maar om een kleine deuk of kras zult u merken dat mensen dit soms onderling met u willen regelen, want als de verzekeraar erbij wordt betrokken zal dit no-claim korting kosten.

Als iemand bij u met zo’n voorstel komt raden we u overigens niet aan om hier op in te gaan, aangezien u alleen de schade aan de buitenkant kunt zien en niet kunt zien hoe de schade inwendig is, bijvoorbeeld bij een deuk in de motorkap.

No-claim beschermer

Sommige verzekeraars werken met een zogenaamde no-claim beschermer. Zoals de naam al zegt beschermt dit uw no-claim (gedeeltelijk) als u een schade meldt. Hierbij bent u dus niet al uw opgebouwde no-claim korting in 1 keer kwijt.

No-claim werkt met een tredensysteem. Hoe langer u geen schade meldt, hoe hoger u klimt op de no-claim ladder en dus ook hoe hoger uiteindelijk uw premiekorting zal zijn. Met een no-claim beschermer zakt u dus 1 of meerdere treden op de ladder, maar beperkt u hiermee dus de schade en levert u niet al te veel premiekorting in.

Vorig artikel:

Volgend artikel: