Passagiers meeverzekeren

Als u een autoverzekering gaat afsluiten krijgt u daarbij ook de keuze om uw autoverzekering nog aan te vullen met extra verzekeringen. Waar u bijvoorbeeld uit kunt kiezen zijn de ongevalleninzittendenverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden. Beide aanvullende verzekeringen hebben als doel om uw passagiers te verzekeren. Ondanks dat deze verzekeringen behoorlijk veel op elkaar lijken verschillen ze op het belangrijkste punt van het elkaar, namelijk de uitkering bij schade. Op basis van welke uitkering u prefereert kunt u uw keuze voor een van beide verzekeringen maken.

Ongevalleninzittendenverzekering

Kiest u voor de ongevalleninzittendenverzekering, dan verzekert u uw passagiers van tevoren voor een vastgesteld schadebedrag. Ongeacht wat er dus mocht gebeuren waardoor er schade ontstaat en hoeveel schade er ontstaat, de verzekeraar betaalt altijd hetzelfde bedrag voor geleden schade. Als u een ongevalleninzittendenverzekering wilt gaan afsluiten is het handig dat u eerst even kijkt bij welke mate van schade een verzekeraar precies uitkeert, want dit wil nog wel eens verschillen.

Schadeverzekering voor inzittenden

U kunt waarschijnlijk wel al raden waar het verschil zit tussen de ongevalleninzittendenverzekering en de schadeverzekering voor inzittenden. Bij de schadeverzekering voor inzittenden wordt er namelijk geen vast bedrag bij geleden schade uitgekeerd. Wat hier gebeurt is dat de verzekeraar eerst de opgelopen schade zal komen vaststellen en op basis daarvan uitkeert. Ook hier geldt weer dat u het beste even de voorwaarden van een verzekeraar kunt doorlezen waar het de schadeverzekering voor inzittenden betreft, zodat u precies weet voor welke schade wordt vergoed.

Deze aanvullende verzekeringen zijn bij elke autoverzekering af te sluiten. Het maakt hierbij dus niet uit of u kiest voor de all risk verzekering of een WA verzekering.

Vorig artikel:

Volgend artikel: