Schade aan uw voertuig

Heeft u schade aan uw voertuig, dan wilt u dat natuurlijk ten alle tijden laten repareren. Maar hoe zit het eigenlijk met de dekking van uw verzekeraar als u uw schade wilt laten vergoeden? Mag u naar elke willekeurige garage gaan om uw schade te maken?

Bovenstaande vragen zijn belangrijk om een antwoord op te vinden voordat u een all risk autoverzekering afsluit. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat u uw schade bij elke garage kunt laten maken en dan het volledige schadebedrag vergoedt krijgt, al moeten we wel zeggen dat de meeste verzekeraars hier geen probleem van maken.

Sommige verzekeraars echter zullen alleen uw volledige schadebedrag vergoeden als u uw schade bij een bepaalde garage laat maken. Zij hebben hier dan onderlinge contracten mee waardoor het voor de verzekeraar gunstiger en goedkoper is als u uw auto hier laat repareren.

Misschien tilt u hier niet zo zwaar aan, maar het is toch beter als u gewoon zelf kunt kiezen welke garage uw schade gaat maken. Waarschijnlijk heeft u zelf ook een vaste garage waar u altijd naartoe gaat indien er wat mis is met uw auto en het is wel lekker als u daar ook terecht kunt als u schade heeft en uw verzekeraar dit bedrag gewoon vergoedt. Uw garage kent uw auto ook en dat is wel zo prettig. Met de dekking van de all risk autoverzekering worden in principe alle schades gedekt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: