Veranderen van dekking

Als u een all risk autoverzekering afsluit doet u dit met een bepaalde gedachte. U wilt namelijk gewoon tegen alle mogelijke schade verzekerd zijn. In de loop van de tijd kunnen uw gedachten hierover veranderen en dat kan dus betekenen dat u uw dekking wilt aanpassen. Wat zijn hiertoe de mogelijkheden?

Als u een all risk verzekering heeft kunt u uw dekking alleen maar naar beneden bijstellen, aangezien u de meest uitgebreide dekking heeft afgesloten die u voor een autoverzekering kunt afsluiten.

Autoverzekering bijstellen

Als u uw verzekering in dit geval dus naar beneden wilt bijstellen kan het zijn dat dit pas na de periode mag waarin het contract afloopt. Dit komt omdat u dan natuurlijk ook minder premie hoeft te betalen als u een minder uitgebreide dekking neemt. Het is daarom zeker de moeite waard om dit even te bekijken, aangezien u vooraf nooit weet hoe zaken lopen. Misschien denkt u nu dat dat er niet zo snel van zal komen, maar niemand kan in de toekomst kijken.

In het geval van de all risk verzekering kan het niet, maar als u een lagere dekking heeft kunt u er ook voor kiezen om de verzekering uit te breiden door voor een hogere dekking te kiezen. Vaak zijn verzekeraars hier wat soepeler in, omdat er hier logischerwijs ook meer premie moet worden betaald en dit gunstig is voor de verzekeraar.

Vorig artikel:

Volgend artikel: